Dagopvang

Veilig en vertrouwd 

Elk kind is uniek en mag worden gezien!

Ús Boartersplakje streeft naar een ‘warm’ thuis, waarin kinderen zich veilig en vertrouwd voelen om te kunnen ontdekken, ontwikkelen en beleven. 

Onze groep is een verticale groep waarin kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar samen zijn. Van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen als iemand dit nodig heeft.

Een vertrouwde omgeving voor baby’s, dreumes en kleuters. Elke kind doorloopt verschillende ontwikkelingsfases. En elk kind doet dit op zijn of haar moment. Er wordt naar het kind gekeken; waar staat het kind? Wat is zijn of haar talent? En vooral wat is de interesse van het kind? De leidsters op de groep bespreken met elkaar wat er nodig is voor aanbod op de groep. 

Er zijn verschillende speelhoeken, materialen en activiteiten op de locatie. Er wordt gewerkt met het VE programma Uk & Puk. Aan de hand van deze planning komen alle ontwikkelingslijnen aanbod. Een spel voor het versterken van het sociaal emotionele stukje of juist een bal spel voor de grove motoriek. Elk kind mag meedoen en elk kind wordt uitgedaagd om verder te ontwikkelen. 

Ook wordt er binnen de opvang gewerkt met een meertaligheidsbeleid. Dit betekend dat er op de groep Fries wordt gesproken maar ook Nederlands. Elke leidster spreekt zijn of haar eigen moedertaal. In de juiste moedertaal komen emoties en klanken het beste naar voren. Als kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met verschillende soorten taal zullen zij dit snel leren en in hun eigen moedertaal het beste kunnen uiten.

Dagindeling

Binnen Ús Boartersplakje is een ‘vast’ ritme. Kinderen komen binnen, worden ieder op zijn of haar manier begroet. Een overdracht en afscheid moment met de ouder en mogen spelen. Halverwege de ochtend is er een eet en drink moment. Tijdens dit moment wordt er aandacht besteed aan het thema. Een boekje voorgelezen en liedjes gezongen. Na het eten en drinken wordt er een activiteit aangeboden. Een activiteit dat past binnen het thema of interesse van de kinderen. Ook word er buiten gespeeld. Op de locatie is een grote tuin beschikbaar waarin kinderen heerlijk kunnen spelen. Rond 11.45 word er een broodje gegeten, even een moment van rust gecreëerd. Zodat de kinderen na een drukke ochtend op bed kunnen of een rustige activiteit kunnen doen. Na het slaap moment is er een eet en drink moment. Even bij komen van het slapen en door de leidster wordt er uitgelegd wat er nog komen gaat. Nog even spelen of een spel, buiten spelen of een blokje om. Alles is mogelijk! 

sun
Locatie & openingsuren

Locatie & openingsuren

Ús Boartersplakje
De Bodding 12
9249 MA Frieschepalen
T 0629247671

maandag t/m vrijdags van 7.00 uur tot 18.00
Vervroegde of verlate aanvragen zijn in overleg mogelijk.  

AANMELDEN KAN HIER

Benieuwd naar onze opvang?

Maak snel een afspraak om vrijblijvend een kijkje bij ons op de groep te nemen!

Maak hier je afspraak